Megjelent aLibreOffice 3.6.3

A Document Foundation megjelentette a LibreOffice legújabb 3.6.3 verzióját, amely picivel több, mint 90 hibajavítást tartalmaz. A most kiadott frissítési csomaggal számtalan aprób és nagyobb problémát is megoldottak: Ide tartoznak a elrendezést érintő problémák, a margók kezelése, diagramok kezelése és az ODF dokumentumokat érintő import/Export  hibák is.

A berlini LibreOffice konferencián elhangzott, hogy a fejlesztők a bejelentett LibreOffice-hibák 58%-át zárták le. Ebbe beleszámítanak a többszörösen bejelentett vagy nem reprodukálható hibák is. Ennek ellenére ez elég jó arány szabad szoftveres viszonylatban. A megnyitott hibajegyek száma nemrég lépte túl a 10 ezret. A QA-ért felelős kollégák a fejlesztői csatornákat inkább a lényeges problémákra irányítják rá. A 100 napja elkezdett Hard Hacks projekt sikeresnek mondható, hetente kb. 5 nehéznek gondolt hiba kerül az Engineering Steering Comittee elé, és ezek jelentős részére megoldás születik 2 hét alatt.

Az LGPLv3 licensz alá tartozó LibreOffice 3.6.3 elérhető Linux, Windows, Mac OS X rendszerekre a libreoffice közösség hivatalos oldalán keresztül.

via h-online
via LibreOffice

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s