Megjelent a Steam kliens

steamforlinux

És Miklós elmorzsolgat egy virtuális könnycseppet orcáján. No, nem azért mert nagy gémer vagyok, hanem azért, mert egy akkora lépést tett előre a Linux – és a szűkebben vett Ubuntu – közössége a Valve segítéségével, hogy a mesebeli hétmérföldes csizma is lebontaná magát.

A Valve Steam kliensének Linux verzióját a szeretet és szívcsakra napján – február 14-én – tette elérhetővé minden játékos számára.
Aki nem tudná, a Valve gondozásában jelennek meg olyan hallhatatlanná vált játékok, mint például a Counter-Strike és a Team Fortress. A többi mellett ezt a két játékot is a megjelenés napjától február 21-ig 50-80% kedvezménnyel szerezhetitek be.

A Steam kliens ingyenesen letölthető az Ubuntu Software Centerből.
steamforlinux_usc

Azzal a döntéssel, hogy a Valve az Ubuntu disztribúciót választotta, mint legfőbb harcostárs, elismerte, hogy van ráció az open platformokban, és a Linux közössége képes akkora marketing erőt adni, ami hosszútávon kifizetődik játékot gyártónak, OpenSource közösségnek egyaránt.

A Steam for Linux kliens támogatja a nagy képernyős módot, így akár a tévéden keresztül is játszhatod barátaiddal a kedvenc játékokat.

Ha még több részletre vagy kíváncsi, kérlek látogass el a Steam for Linux közösség oldalára: http://steamcommunity.com/linux

Advertisements

2 thoughts on “Megjelent a Steam kliens

  1. Szerintem, ez az egyetlen “lépés/döntésen” múlik a “választás”… Sokan azért nem használnak Linuxot, mert ha nem is Ő, de a gyerek szeretne játszani… 🙂
    Lassan fordul a kocka… 🙂 és egyszerűbb lesz dönteni, milyen OS-t “érdemes” használni!

    • Sajnos igaz. Remélem a kocka nemsoká a Linux (és az Ubuntu) felé fog fordulni.
      Elsősorban azért, mert a közösségi fejlesztésnek, támogatásnak, tesztelésnek nagyobb ereje van, és néha még jobban is működik a bugvadászat, mint a hivatalos OS szállítók esetében. Illetve nem csak IT oldalról nézve én is csak remélni tudom, hogy a gyerek inkább azért fog majd nyúzni, hogy rakjak fel egy Linuxot a gépére.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s